5000 глоби са наложени на пътни нарушители след сигнали, дошли от сигнали

...
5000 глоби са наложени на пътни нарушители след сигнали, дошли от сигнали
Коментари Харесай

5000 глоби са наложени на пътни нарушители след сигнали, дошли от сигнали на граждани

5000 санкции са наложени на пътни нарушители след сигнали, пристигнали от сигнали на жители. Това сподели в ефира на БТВ съоснователят на платформата „ Гражданите ” Тодор Лилков след сигнал за следващия клип с безумно и рисково каране по българските пътища.

Инцидентът е от началото на месеца в посока от Панчарево към бент. Искър. Александър Футеков, жена му и двете им деца са в фамилния автомобил, когато той вижда в огледалото бързо идващ автомобил. Отбива, с цел да го пропусне, а регистраторът му снима последвалия слалом на другото возило през насрещното придвижване, написа novini.bg.

„ Човекът явно има самочувствие и кара много самоуверено автомобила си. Не знам за какво го прави, явно разчита, че хората в насрещното ще се приберат до мантинелата ”, разяснява Александър.

Освен да подаде сигнал в „ Гражданите ”, той ревизирал и номера на профучалата около него кола. Оказало се, че с нея по-рано е имало ПТП – удар в камион по виновност на водача й. Александър го прикани да избива комплексите си на писта. „ 90% от смъртните случаи са поради човешка неточност – висока скорост и погрешно изпреварване ”, разяснява и Лилков.

Той показва, че платформата е почнала своя живот в приятелския му кръг с концепцията да се усъвършенства културата на пътя. Сега обаче има и опция сигналите да стигат до полицията. Проблемът е дали по-късно ще се случи нещо – поради метода на приканване на нарушителите, до тях може по този начин и да не стигне информацията, че е почнало произвеждане. „ Не знам дали високи санкции биха отказали изключително по-заможните хора с коли за 200 000 лева ”, означи Александър.

Той подсети, че дори за погрешно изпреварване с риск за останалите участници в придвижването оптималната глоба е 150 лева Според съоснователя на „ Гражданите ” ние като общество дружно би трябвало да зародим една просвета на закон и ред, като това минава и през интензивно подаване на сигнали за нарушавания. Важно е, обаче, да ревизираме и къде пускаме сигналите си – да вземем за пример, по какъв начин се финансира съответната платформа. Иначе са вероятни операции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР